Barn eller voksen, klistermærker bliver du aldrig for gammel til!

Klistermærker er sjove og kan bruges med rigtig mange formål. De findes til børn, hvor de ofte er farverige og med et kendt ansigt på, for eksempel Bamse og Kylling eller andet børnevenligt. Børnene kan samle dem i en bog og dermed holde styr på, hvilke de har samlet. De er sjovt at kigge på og kan gemmes i lang tid og derved skabe gode minder, associeret med de forskellige motiver.

Voksen?

Men selvom du er voksen kan du sagtens også samle på dem! Til voksne findes de nemlig bare i en lidt anden form – ofte brands eller virksomheder, et citat eller andet. Lige som børnene kan man også sagtens samle klistermærkerne som voksen, hvor man kan have dem i en bog, hvori man så klistrer dem på siderne.

Vigtigere funktioner

Klistermærker kan være sjove at samle og man kan nærmest lave en hel hobby ud af det. Dog kan de også sagtens have vigtigere funktioner – de kan fungere som klistermærker for alarmer og overvågning, som sættes på døre og bygninger for at advare udefrakommende om, at der altså er alarm og at du bliver overvåget, hvis du træder ind på området. Samme funktion kan bruges hos virksomheder, som ofte også har værdifulde genstande, de gerne vil beholde.

En anden vigtig funktion, som klistermærkerne kan have, er at sprede et vigtigt budskab. I dag kunne det vigtige budskab være, at man skal støtte dem, der har det sværest, både i Danmark, men også i forbindelse med krig, for eksempel dem, der flygter fra Ukraine på grund af Ruslands ulovlige indtræden og krigsførelse.

En tredje funktion, som klistermærker har er, at fungere som prissættelse på varerne i supermarkederne. Det kan måske virke mindre vigtigt, men det er vigtigt for alle os, der handler, at vi ved, hvad vi skal give for varerne.