Indlægssåler og platfod

Du har garanteret hørt om det at have en flad/platfod – men hvad er det helt præcist? Hvis du ser på din egen eller dit barns fod, så kan du se at foden har buer på langs af foden og en på tværs over forfoden. For at kunne kalde en fod for plat, så er disse buer mindre og nogle gange helt væk. Det resulterer i, at foden ikke kun rører underlaget med hæl og forfod men med hele foden. Det ses tydeligt, hvis man sætter f.eks. et vådt aftryk af foden på et badeværelsesgulv.

At være platfodet ses oftest hos vores børn men som voksen kan man også have udviklet mindre buer og dermed blive mere platfodet. Nogle oplever, at fordi deres fødder ”flader ud” har de brug for et nummer større i fodtøj. Rigtig mange af dem får stor glæde af at benytte indlægssåler i fodtøjet. Indlægssåler og platfod  kan netop vise sig at være den perfekte kombination for at undgå smerter og ømhed i forbindelse med en plat fod. For det er nemlig ikke kun fødderne, som lider under platfodethed – faktisk har det indflydelse på hele kroppens holdning og positur.

Korrigerende indlægssåler kan være løsningen

Du skal være opmærksom på, at det ud over ”godt” fodtøj, som er stabil og støttende af fod og ankel, kan korrigerende skoindlæg give dig det løft, som ofte er nødvendigt når man har eller har udviklet en plat fod. Indlægssåler og platfod  går godt og forholdsvis billigt sammen og har stor chance for at lindre på ømhed og smerter. Derudover kan indlægssålerne potentielt være med til at undgå være tilstand med tiden. Udfordringer som problemer med knæ, lænd og ryg skyldes ofte, at når man er platfodet, vil hele kroppens holdning blive skæv og så begynder man med tiden at kompensere for skævheden med efterfølgende smerter i andre dele af kroppen. Bl.a. derfor er Indlægssåler og platfod en rigtigt god løsning.