Synes du, at du mangler din tro i din hverdag

I Danmark findes der, som bekendt for mange, den danske folkekirke. Den lutheransk-evangeliske gren af kristendommen er det største trossamfund etableret i Danmark, hvilken ydermere er støttet af den danske stat. Derfor er der på papiret rig mulighed for at inddrage religionen i sin hverdag, og alligevel kan det måske virke vanskeligt i et samfund primært bestående af ’kulturkristne’.

For de unge

Som ung kan forestående måske synes endnu mere vanskeligt, da man i de unge teenageår i højere grad kan være påvirkelig af tendenserne i ens omgangskreds. Hvis du alligevel kan mærke, at den kristne tro er noget du ønsker at udforske og inddrage i dit liv, kan en Kristen efterskole måske være en oplagt mulighed for dig. Der omgås du med ligesindede unge, der potentielt har den samme nysgerrighed vedrørende den kristne tro. Derudover vil der potentielt være noget vejledning fra lærer og forbilleder i, hvorledes den kristne tro kan bistå i dit individuelle liv. Dyrk den kristne tro på efterskole og se hvor det leder dig hen i din religiøse rejse.

Der findes mange tilbud

Er du ikke i den umiddelbare målgruppe til at tage på en Kristen efterskole er der måske nogle andre tilbud relevant for dig, der ligeledes ønsker at omgås ligesindede og potentielle forbilleder. Der findes højskoler for de lidt ældre unge eller unge voksne og ellers findes der også grupperinger i de lokale trossamfund, der helt sikkert har plads til dig. Så hop ned i den lokale kirke, eller en kirke du har et personligt kendskab til, en god søndag og orientér om de tilbud den har, og se om der er noget for dig. Måske er det at deltage i den ugentlige gudstjeneste også nok for dig til at skabe relationer til de andre interagerende i din kirke. Så der er mange muligheder udover en Kristen efterskole.